Navigation Menu+

Yoga teacher training

Posted on Sep 6, 2016 by in Vie | Hors Categorie, Vie | Yoga | 2 comments

Yoga study material

Ze zijn toegekomen! De eerste drie van acht boeken studiemateriaal! Ik ga een yoga teacher training volgen! Familie en vrienden lieten me weten dat zij de boeken voor me wilden kopen, als verjaardagscadeau. Want ja, over een maand is het weer zover, mijn verjaardag, mijn dag, joepie! 😉 Ik heb m’n lectuur ondertussen echter allemaal zelf besteld. De training die ik ga volgen start immers al over tien dagen, in m’n enthousiasme kon ik niet langer wachten op de boeken…

Yoga heeft me dichter bij mezelf gebracht, dichter bij m’n innerlijke kracht en schoonheid. Als ik even afdrijf, brengt yoga me telkens weer terug. Voor mij is het dan ook veel meer dan een workout. Na m’n vakantie in Ibiza wist ik – m’n hart vertelde het me – wat ik zou gaan doen: de vakantiedagen en het geld dat ik spaarde voor een grote, verre reis investeren in een yoga teacher training. Ik speelde al even met die gedachte, en nu ga ik ook echt een concrete stap zetten richting die droom. Yoga heeft me zo ver – of dichtbij, afhankelijk van hoe je het bekijkt – gebracht. Ik wil nog dieper duiken. Anderen inspireren om op reis te gaan in zichzelf, om daar dat gevoel van vertrouwen en rust te ervaren, om te groeien als mens.

Even twijfelde ik om gedurende een maand in India m’n teacher training te volgen. Het zou zonder twijfel een erg bijzondere ervaring zijn. Echter, ken jezelf. En dat is ook waar yoga om draait: luisteren naar jezelf, je grenzen verleggen met respect voor jezelf – fysiek en emotioneel. Ik heb tijd nodig om dingen te verwerken, te laten doordringen. Voor mij zou een dergelijke training in India te intens zijn. Ik ga er eentje volgen waarbij ik yoga ook echt helemaal kan integreren in mijn dagdagelijkse leven. Ik koos voor de opleiding van Joachim Meire – Yogaloft – omdat ik het gevoel heb dat zijn stijl en persoonlijkheid het beste bij me aansluiten. In afstand gaat de training me niet zo ver brengen, naar het mooie Gent om precies te zijn. De verre reis moet nog even wachten. Ik ben er echter van overtuigd dat deze opleiding de start is van een groots avontuur, eentje dat me veel verder gaat brengen dan eender welke reis ooit zou kunnen. Ik neem jullie mee, beloofd!

Die boeken heb ik nu dus al. Familie en vrienden hoeven zich geen zorgen te maken, ik heb nog wel een aantal ideëen voor cadeautjes. 😉

 

Benieuwd naar meer?

Laat hier je naam en e-mailadres achter. Je krijgt een berichtje zodra er een nieuw verhaal online komt.

2 Comments

  1. Oooh dat is super. Dan kan ik in de toekomst lessen bij jouw komen volgen.

    • Leuk! Jij krijgt van mij een lifetime abonnement, maatje!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ooit… | Vie - […] Het is een topjaar geweest. Vakantie in Ibiza, prachtige mensen leren kennen, beslist om een yoga teacher training te…
  2. Kattenkrabbel… | Vie - […] yoga teacher training met aansluitend vakantie in india, en een jaaropleiding hier in Gent. Mijn keuze voor Gent was…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *