Navigation Menu+

Verjaardag

Posted on Sep 7, 2015 by in Vie | Hors Categorie | 0 comments

slingeren tussen de bomen

Ik heb iets met verjaardagen. Nou ja. Iedereen heeft wel iets met verjaardagen. M’n leraar Nederlands uit de middelbare school bijvoorbeeld. Hij vertelde dat verjaren in de standaardtaal wordt gebruikt met betrekking tot begrippen, gebeurtenissen of daden. De betekenis is dan ‘door de tijd minder worden, verouderen’ of in juridische zin ‘door de tijd zijn geldigheid verliezen, niet meer van kracht zijn’. Als je jarig bent, wat vier je dan? De herinnering aan je geboortedag – birthday in het Engels? Of dat je verjaart, en minder zou zijn?

‘k Vind het straf dat ik dat onthouden heb. Ik herinner me namelijk niet zo veel meer van m’n schooltijd. Misschien is m’n geheugen niet meer zo goed? Maar verder heb ik niet het gevoel dat ik met de jaren minder ben geworden, wel integendeel zelfs. Al kan ik vanuit die idee van verjaren wel begrijpen dat mensen opzien tegen hun verjaardag. Maar ik kijk er elke keer opnieuw naar uit, als een kindje vrolijk en blij: Joepiedepoepie, het is mijn verjaardag!!!!!!  Taart. Cadeautjes. Feestje. M’n ouders gaan knuffelen op het tijdstip dat ik geboren ben. ’t Is een hoogdag voor mij, mijn bijzondere dag, een dag die ik elk jaar vrij neem van het werk om voor mezelf leuke dingen te doen. Soms een vriendenweekend in de Ardennen. Dan weer een dag gewoon rusten en ’s avonds naar de yoga gaan. ‘t Hoeven niet altijd grootse dingen te zijn.

Vorig jaar was ik jarig op een maandag. En net dan was het pedagogische studiedag voor de leerkrachten, waardoor m’n neefje en nichtjes niet naar school hoefden. Mijn mooiste cadeau: een dagje samen met hen, kunnen genieten van hun glimlach en positieve energie. We zijn naar het speelbos getrokken. Hebben over balken gelopen en door buizentunnels gekropen. We hebben gedanst. Zelfgebakken cake gegeten en bubbellimonade gedronken. Geklouterd in bomen en geslingerd aan touwen. ’s Avonds voelde ik me fysiek wel een beetje minder maar vanbinnen zoveel meer en zoveel jonger.

In mijn hoofd is het momenteel nog steeds een zonnige zomer. Gisteren echter wenste iemand me al gelukkige verjaardag op facebook. Een maand te vroeg. En ineens dacht ik ‘hé ja, da’s al bijna zover, hoog tijd om plannen te maken!’. M’n eerste idee van maanden geleden was om naar het buitenland te trekken en te gaan surfen. Maar ik wil graag een grote reis maken volgend jaar, en daarvoor een beetje sparen nu. En dus ben ik op zoek naar alternatieven dicht bij huis. SUP yoga zou wel leuk zijn. De sauna zegt me ook wel wat. Of gewoon gaan wandelen. Dansen in het veld. Of in het bos knuffelen met eekhoorntjes. Of… Gewoon blij zijn en genieten van mijn speciale dag. Wie toffe ideetjes heeft om op een doordeweekse dinsdag te doen, laat me zeker iets weten! Nog 29 nachtjes slapen. 🙂

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Yoga teacher training bij Yogaloft | Vie - […] dat zij ze voor me zouden bestellen als verjaardagscadeau – over een maand is het weer zover, mijn verjaardag,…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *