Navigation Menu+

Weerspiegeling

Posted on Sep 14, 2017 by in Vie | Hors Categorie | 0 comments

reflectie

Een paar jaar geleden…
Ik sta in een chique boetiek langs de Avenue Louise, een vriend aan het helpen om een nieuw pak te scoren. Terwijl hij met een verkoper staat te praten kijk ik dromerig om me heen. Een eindje verder vang ik een glimp op van een dame, ik vind dat ze er verdomd knap uitziet – gelukzalig haast. Ik draai m’n hoofd omdat ik niet wil staren, en omdat ik me ook wel een tikkeltje jaloers voel. Ik voel me zelf helemaal niet lekker – ik zat indertijd nog ‘in de woestijn’. Ik kijk uiteindelijk toch nog even op, schrik even en lach dan breed naar de dame in kwestie. Ze geeft een even brede glimlach terug. M’n vriend vraagt waarom ik zo sta te grijnzen.
“Daar, dat ben ik.”
Hij kijkt me lichtelijk spottend aan, en vraagt me of het de eerste keer is dat ik mezelf in een spiegel zie.
Die knappe dame was een reflectie van mezelf, en ‘k had het bij die eerste glimp niet eens door dat er in de verte een spiegelwand stond. Ik bedenk me dat het geen fata morgana is, en het inderdaad misschien wel de eerste keer is dat ik mezelf ècht zie, weg van alle twijfels en pijn die m’n zelfbeeld vertroebelen.

Vandaag…
Ik voel me lekker in m’n vel, en als de mensen naar me kijken dan denk ik dat het geluk van me af te lezen valt. Tot ik toevallig in de spiegel kijk en ontdek dat ik een gele snor heb! Alweer! Ik drink elke ochtend een halve liter thee: warm water met citroen, gember, kaneel en kurkuma. Het schijnt een goeie detox te zijn, ik vind het lekker bovendien èn ik geniet van m’n ochtendmoment. Soms zodanig veel dat ik vergeet dat kurkuma een snorrentovenaar is, en ik voor ik vertrek moet checken of ‘ie me vandaag betoverd heeft. Hij doet dat niet elke dag, houdt van het verrassingseffect… Ik staar naar m’n spiegelbeeld, in een flits denk ik terug aan dat ene moment een paar jaar geleden. En nou ja, snor of niet, ik vind dat ik er nog altijd verdomd knap uitzie.
“Verwaand nest!”, zegt de spiegel tegen me.
Ik steek m’n tong uit en besluit om de snor vandaag gewoon te laten staan.
Nah!

 

Benieuwd naar meer?

Laat hier je naam en e-mailadres achter. Je krijgt een berichtje zodra er een nieuw verhaal verschijnt.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *