Navigation Menu+

huiskamerconcert Chantal Acda

Posted on Oct 1, 2016 by in Vie | Hors Categorie, Vie | Poëzie | 0 comments

Een vriendin vroeg me of ik zin had om mee te gaan naar een huiskamerconcert bij vrienden van haar, voor een optreden van Chantal Acda.
Ik ken Chantal nog van vroeger, van toen ze nog niet zo gekend was. Chantal schrijft eigen nummers, laat zich inspireren door haar omgeving, door haar gevoel, door… mensen. Zoals bijvoorbeeld Lotte Dodion, die prachtige gedichten schrijft. Chantal verwerkte een paar van die gedichten in een aantal nummers, waaronder ‘Houston we have a problem’. Ik heb altijd gehouden van de duale mix van breekbaarheid en sterkte die Chantal in haar muziek legt. Het raakt je, ontroert je, beroert je.

En of ik zin had om mee te gaan naar dat livingconcert, ook al kende ik er buiten m’n vriendin niemand. Vanavond bleek dat de gastheer dezelfde familienaam heeft als ik, in twee woorden en met ck. 🙂 Of we ergens èchte familiebanden hebben, daar hebben we het eigenlijk niet over gehad. Ik werd gewoon mee opgenomen in de ‘familie’, de vriendenkring, om samen te genieten van een gezellige avond en een optreden dat tot diep in je vezels doordringt. Tijdens zo’n huiskamerconcert sta je veel dichter bij de artiest, je voelt de muziek en de emoties zoveel intenser.

Misschien dat ik volgend jaar voor m’n 40e wel zo’n livingconcert organiseer, dat lijkt me tof. Nu ja, we zien wel, ik heb ook nog wat andere ideetjes, en eerst ga ik uitgebreid m’n 39e vieren. Nog zes nachtjes slapen… 🙂

Vooraleer ik deze nacht m’n bed opzoek, deel ik graag een nummer met je dat ik Chantal jaren geleden hoorde spelen, en dat ik al die jaren later nog steeds niet vergeten ben. Wat bijzonder is, want ik ben niet goed in het onthouden van groepen of van muzieknummers, en artiesten koppelen aan een bepaald nummer. Origineel van Flaming Lips, hier gecoverd door Iron&Wine:‘Waiting for a Superman”

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *